-->

petek, 17. avgust 2012

Uporaba Martha Stewart robnih in kotnih štanc

Danes sem vam pripravila krajši tutorial, kako z robnimi in kotnimi štancami naredimo prekrasne robove in z njimi dodamo poseben efekt na voščilnici.

Za ta tutorial sem uporabila Martha Stewart štance - Punch around the page. Kupite jih lahko v kompletih. Komplet vsebuje kotno in robno štanco ter bel papir v velikosti 12.7cm x 12,7cm (5"x5").
Sama sem uporabila 160g papir.


Martha Stewart Eyelet Lace Punch Around The Page komplet


Martha Stewart Deco Fran Punch Around The Page komplet


Najprej izrežete kote s kotno štanco.




Nato uporabite robno štanco. Papir lepo poravnate s kotnim izrezom in nastavite na robno štanco. 


       Naredite izrez in prestavite papir ter ga ponovno poravnate z vzorcem na robni štanci.


Postopek ponovite na vseh štirih straneh kvadrata.


Tako izgleda končno izrezan papir.


Pa še obe voščilnici, kjer sem uporabila oba izrezana papirja z različnimi MS štancami. Želela sem pokazati, kako različni sta voščilnici na isti rdeči osnovi z uporabo različnih štanc.



To pa so navodila, ki so priložena v škatlici, ko kupite komplet štanc MS. V navodilih so različne dimenzije listov v inchih ali centimetrih, da boste vedno dobili krasen končni rezultat.



3 komentarji:

  1. Ma imaš lepe štance in kar je še važnejše, iz njih znaš narediti takoo lepe stvari. Obe čestitki sta zelo lepi, papir deluje že kar kot prtiček. Zelo zelo lepo in hvala ti za nazoren prikaz, LP:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi jaz imam eno tako štanco, pa jo vse premalo uporabljam :-))
    Lepo si jih naredila!

    OdgovoriIzbriši
  3. Oooooooooo, krasno, seveda imam kotne štance. A sem navodila za mere nekje med svojo ustvarialno kramo založila ali pa celo zavrgla. To me seveda jezi, kadar ugotovim, da sem vrgla stran kaj kar potrebujem, na tisoče papirčkov ki ostajajo ob rezanju pa nikakor ne vržem, ker mi bo enkrat vse prav prišlo:(.

    OdgovoriIzbriši

01 09 10